Duminică, 14 iunie 2015, în Duminica închinată sfinților români, cunoscuți și necunoscuți, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor micii comunități din localitatea Dumuslău, filie a Parohiei Doh. Prilejul vizitei Preasfinției Sale a fost dat de finalizarea lucrărilor de consolidare a bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil,ocazie cu care a fost săvârșită și slujba de resfințire a locașului de cult. În continuare, în prezența credincioșilor satului și a oficialităților locale a fost săvârșită Sfânta Liturghie. La finalul Sfintei Liturghii, Preacucernicul Părinte Dorel Tulbure, parohul acestei comunități, a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat diplome de apreciere celor care s-au implicat în mod special în efectuarea lucrărilor de consolidare a locașului de cult.
Situată în partea de nord-vest a județului Sălaj, aproape de limita cu județele Satu Mare și Bihor, localitatea Dumuslău a fost atestată documentar pentru prima data la anul 1418, când satul apare sub numele de Domozlo.
Biserica închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Dumuslău a fost ridicată între anii 1932-1934. De-a lungul anilor, odată cu scurgerea timpului, biseria s-a degradat și datorită infiltrațiilor, a fost în pericol iminent de prăbușire, conform expertizei geologice. După venirea ca paroh a Preacucernicului Părinte Dorel Tulbure, s-a purces la efectuarea lucrărilor de consolidare și stabilizare a bisericii. Astfel, la fundația bisericii au fost făcute importante lucrări de subzidire și consolidare, pardoseala din Sfântul Altar a fost placată cu gresie, a fost înlocuită instalația electrică, au fost achiziționate două policandre și s-a montat un sistem de sonorizare. În exterior, la intrarea în biserică, a fost ridicată o terasă, au fost turnate trotuarele, s-a făcut un sistem de drenare a apei și au fost ridicate gardurile și poarta de acces. De asemenea, locaşul de cult a fost înzestrat cu toate cele necesare săvârşirii sfintelor slujbe. Toate aceste lucrări au fost posibile prin jertfa celor 41 de vrednici credincioşi care mai trăiesc astăzi în Dumuslău şi a altor binefăcători.