Sava Negrean Brudașcu „Trebuie să încarc omul din în fața mea, să-l fac mai bun, mai înțelegător”

de | mai 8, 2015

A început să cânte din adolescență în corul bisericii din satul natal, Bucium și apoi s-a apropiat de muzica populară. “Am cântat absolut întâmplător la câte o nuntă din sat. Îmi aduc aminte că mă duceau părinții mei și mai cântam dar, cum eram micuță, mă urca tata pe o masă. Erau momente extraordinare dar nu le-am băgat în seamă, n-am știut niciodată că asta ar însemna ceva”, mărturisește Sava Negrean Brudașcu.

Spune că este o fire timidă și cu mult prea mult bun simț care, dacă ar fi de vânzare, ar fi cea mai bogată din lume. Cu toate acestea, pe scenă, reușește să aducă în sufletul celor ce o ascultă bucurie și speranță.

“Harul de a cânta este de la Dumnezeu. La mine este și o conștientizare a ceea ce fac pe scenă. Eu trebuie să încarc omul din în fața mea, asta e menirea mea. Trebuie să-l fac mai bun, mai înțelegător, mai plin de ceea ce înseamnă să-ți ajuți aproapele”.

Haideți să descoperim împreună povestea de viață a uneia dintre cele mai mari cântărețe de muzică populară din Transilvania și din țară, Sava Negrean Brudașcu.

 

 

Sava Negrean Brudașcu „Trebuie să încarc omul din în fața mea, să-l fac mai bun, mai înțelegător”
Ecouri populare - interpreți de ie...

 
Play/Pause Episode
00:00 / 35:47
Rewind 30 Seconds
1X
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/grigore-samboan/" target="_self">Grigore Sâmboan</a>

Grigore Sâmboan

absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism redactor radio Renașterea

Mai multe

Efectele unei pandemii pe scara largă a istoriei

Efectele unei pandemii pe scara largă a istoriei

În cadrul acestei întâlniri radiofonice, discutăm împreună cu pr. conf. univ. dr Gabriel Viorel Gârdan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca despre efectele primei mari pandemii cunoscută în istorie, Ciuma lui Iustinian sau epidemia de ciumă bubonică....