Soborul Maicii Domnului și întâlnirea binefăcătorilor la Mănăstirea Nicula

de | dec. 26, 2021 | Actualitatea religioasă

A doua zi de Crăciun când Biserica prăznuiește Soborul Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu PCuv. Arhim. Dumitru Cobzaru, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Slujba a fost oficiată de la ora 10.00 în biserica nouă a mănăstirii iar răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic al Mănăstirii „Sf. 40 de Mucenici” Memorialul Gherla.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhim. Dumitru i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să caute și să păstreze starea de nevinovăție specifică prunciei. În biserică, la Sfintele slujbe, toți dobândim starea de copii ai Maicii Domnului, cu atât mai mult în măsătirea ei de la Nicula, a subliniat exarhul mănăstirilor:

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat o Slujbă de Parastar în pomenirea dl. Gheorghe Benea, unul dintre principalii binefăcători care a susținut rectitorirea Mănăstirii Nicula.

De asemenea, la Sfânta Liturghie au luat parte și principalii ctitori și binefăcători ai așezământului monahal din zona Dejului alături de reprezentați ai autorităților locale și centrale.

Mai multe fotografii AICI.


Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, județul Cluj, este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc. Aici se desfășoară an de an, pe 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania. Mulți credincioși vin cu câteva zile înainte, pentru a se închina Icoanei Făcătoare de minuni a Maicii Domnului și pentru a participa la toate slujbele. De asemenea, credincioșii se adună în număr mare la mănăstire și cu prilejul celorlate sărbători ale Maicii Domnului.

Starețul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula este PCuv. Arhim. Nicolae Moldovan.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...