Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P5

de | nov. 21, 2023

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.

Analizând parabola fiului risipitor constantăm că „nici măcar atâta nu este suficient să conștientizezi răul, să te întorci, să te ridici și să te duci spre Tatăl. Trebuie să mărturisești greșeala ta. Asta a făcut tânărul. Dincolo de orice jenă, dincolo de orice rușine, trebuie să ai puterea în tine însuți să-I spui lui Dumnezeu că ai greșit. Ce face acest copil, acest tânăr, de fapt? Îi spune așa: «Tată, am greșit Cerului și înaintea Ta». Mai adaugă (până acolo a mers umilința lui): «Nu mai sunt vrednic să mă numesc copilul Tău». În momentul în care ești hotărât să spui acest lucru, atunci, în acest moment, în această a treia treaptă are loc de fapt momentul în care stai de vorbă cu Dumnezeu. Până aici, până în punctul trei stai de vorbă doar cu tine însuți, doar cu propria ta conștiință, doar cu propria ta viață, cu propriile tale fapte”.

Studiu Biblic
Studiu Biblic
Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P5
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/steliantofana/" target="_self">Pr. Prof. Stelian Tofană</a>

Pr. Prof. Stelian Tofană

Profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament”.

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...