(video) „Hristos – cel mai bun prieten”. Conferința ITO 2022 susținută de Mihai Neșu și Arhim. Teofil Tia

de | aug. 28, 2022 | Actualitatea religioasă

Mihai Neșu a conferențiat sâmbătă, 27 august 2022, la Cluj-Napoca, în cadrul Întâlnirii tinerilor ortodocși din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Tema întâlnirii a fost „Hristos – cel mai bun prieten”.

Conferința a avut loc de la ora ora 10:30, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și a tinerilor participanți la ITO Cluj-Napoca.
Moderator a fost părintele Arhim. Prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiul Cluj-Napoca.

Mihai Neșu a împărtășit celor prezenți povestea sa de viață. El a amintit de accidentarea din 2011, despre greutățile prin care a trecut după accident și cât de greu i-a fost să accepte faptul că a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Toate aceste etape prin care a trecut l-au făcut să se apropie de Dumnezeu.

Prin activitățile umanitare pe care le practică, Mihai Neșu încearcă să nu mai simtă greutatea propriei sale suferințe. Astfel, a amintit și de fundația care-i poartă numele și care vine în sprijinul copiiilor cu dizabilități. Pentru a sprijini activitățile fundației, Mitropolia Clujului a donat, cu această ocazie, suma de 5.000 de euro.
Mesajul său pentru tineri a fost acela că ei trebuie să fie vrednici de prietenia cu Hristos, amintind totodată că sunt binecuvântați pentru că sunt ortodocși.

La finalul conferinței, Mihai Neșu a fost distins de Părintele Mitropolit Andrei cu Ordinul „Mihai Vodă”.

Mai multe fotografii AICI.

Autor: Andreea Pâgleșan
Video: Cătălin Onicaș
Foto: Marius Romilă și Ionuț Chifa

Ultimele articole

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

foto: doxologia.ro Între izvoarele de mâna întâi pentru înţelesul semnificaţiei sărbătorilor se înscriu, cu nebănuit de mare folos, acatistele şi icoanele care le sunt consacrate. Practic, acatistul descrie în versuri evenimentul sfânt din calendar, fie că este vorba...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...