Vindecarea celor 10 leproși (Luca 17, 12-19) | Duminica a XXIX-a după Rusalii

de | ian. 14, 2024

În această duminică, a XXIX-a după Rusalii, suntem chemați să ascultăm la Dumnezeiasca Liturghie o pericopă evanghelică preluată de la Sfântul Evanghelist Luca, capitolul 17, și anume Vindecarea celor 10 leproși.

Din acest episod, din această faptă minunată săvârșită de Domnul nostru Iisus Hristos, vom reține următorul lucru: Domnul Iisus Hristos îi întâlnește pe cei 10 leproși, îi trimite să se arate preoților și, mergând pe cale, au constatat că s-au vindecat de boala leprei.  Unul dintre ei, samarinean de neam, s-a întors și i-a mulțumit lui Iisus „cu glas mare, slăvind pe Dumnezeu” (Luca 17, 15).

Această pericopă evanghelică ne dă ocazia să conștientizăm că omul este ființă liturgică, euharistică. Fiecare dintre noi facem dovada acestui fapt atunci când avem conștiinta vie că suntem datori să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate care ni le-a dăruit și ni le dăruiește.

Evanghelie și Liturghie
Evanghelie și Liturghie
Vindecarea celor 10 leproși (Luca 17, 12-19) | Duminica a XXIX-a după Rusalii
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00. „După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom...

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Ev. Ioan 4, 5-42; Convorbirea lui Iisus cu femeia samarineancă „Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său; Şi era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a aşezat lângă...