Sminteala, o îndoită ispită – Luni, săptămâna a 31-a după Rusalii

de | dec. 16, 2019

În ziua de luni din săptămâna a 31-a după Rusalii se citește pericopa din Evanghelia după Marcu, capitolul 9, versetele 42-50 și capilotul 10, versetele 1-2.

Zis-a Domnul: Cine va sminti pe unul din aceştia mai mici, care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui dacă şi-ar lega de gât o piatră de moară şi să fie aruncat în mare. Şi, de te sminteşte mâna ta, taie-o, că mai bine îţi este să intri ciung în viaţă decât, având amândouă mâinile, să te duci în gheena, în focul cel nestins, unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge. Şi, de te sminteşte piciorul tău, taie-l, că mai bine îţi este ţie să intri fără un picior în viaţă decât, având amândouă picioarele, să fii azvârlit în gheena, în focul cel nestins, unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge. Şi, de te sminteşte ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este cu un singur ochi să intri în Împărăţia lui Dumnezeu decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului, unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge. Căci fiecare (om) va fi sărat cu foc, după cum orice jertfă va fi sărată cu sare. Bună este sarea; dacă însă sarea îşi pierde puterea, cu ce o veţi drege? Aveţi sare întru voi şi trăiţi în pace unii cu alţii. Şi, ridicându-Se de acolo, a venit în hotarele Iudeei, de cealaltă parte a Iordanului, şi mulţimile s-au adunat iarăşi la El şi iarăşi le învăţa, după cum obişnuia.

Meditația la evanghelia de azi este realizată de Pr. Dan Cismaș, de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Cluj-Napoca:

Meditație la Evanghelia zilei
Meditație la Evanghelia zilei
Sminteala, o îndoită ispită – Luni, săptămâna a 31-a după Rusalii
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00. „După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom...

Tristețe de Florii…Cine este trist de Florii? | Duminica a 6-a din Post

Paradoxul măririi | Duminica a 5-a din Post

Ev. Marcu 10, 32-45; Prevestirea Pătimirilor - Cererea fiilor lui Zevedeu „Şi erau pe drum, suindu-se la Ierusalim, iar Iisus mergea înaintea lor. Şi ei erau uimiţi şi cei ce mergeau după El se temeau. Şi luând la Sine, iarăşi, pe cei doisprezece, a început să le...