Franck Damour | Olivier Clément – mijlocitor între lumi. Un itinerariu spiritual și teologic

Personalitatea și gândirea teologului francez Olivier Clément fac obiectul unei recente cărți publicate la editura Renașterea, „Olivier Clément – mijlocitor între lumi. Un itinerariu spiritual și teologic”. Franck Damour (n. 1971), autorul acestei cărți – profesor, licențiat în istorie, cercetător – ne oferă itinerariul pasionant al unuia dintre maeștrii săi. Cartea este tradusă de Aniela Siladi și intră în colecția „Mari teologi ai secolului XX” a editurii Renașterea.

„Olivier Clément este scriitor și teolog. Opera sa poartă urma unui traseu care a traversat toate întrebările modernității noastre, de la ateism la locul trupului, de la problema morții la legătura pierdută cu cosmosul. Ne învață că inițierile sunt posibile, că există pasaje către acest centru pierdut ale cărui lipsă și chemare le simțim. Olivier Clément este martorul unei posibile căi: Hristos este această cale. Teologia ei este cea a unui creștinism al Învierii care ne redeschide către pământ, către trup, către frumos. Acestea sunt cele trei preocupări majore, în care sunt în joc atât depășirea modernității, cât și întâlnirea planetară a culturilor.
Așteptarea noastră nu este aceea a unei noi ideologii, a unui discurs, ci a unui cuvânt. Un cuvânt nu vinde, nu seduce. Un cuvânt vorbește dincolo de sine și ne atinge dincolo de noi înșine.
În cărțile lui Olivier Clément, am întâlnit astfel de cuvinte despre timpul nostru”. (Franck Damour)

EDITURA RENAȘTEREA

LIBRĂRIE ONLINE; CATALOG EDITORIAL; CĂRȚI ELECTRONICE