Nicoleta Pălimaru | Întâlniri cu IPS Bartolomeu Anania. Pagini de jurnal (2000-2011)

Întâlniri cu IPS Bartolomeu Anania. Pagini de jurnal (2000-2011)

Întâlnirile formatoare își pun amprenta asupra noastră pentru restul vieții. Puțini dintre noi însă au beneficiat de binecuvântarea unui mentorat de substanță și de durată. Nicoleta Pălimaru ne împărtășește din experiența trăită, de-a lungul timpului, în preajma mitropolitului Bartolomeu Anania, ca ucenic și colaborator, în volumul II al jurnalului ei, „Întâlniri cu IPS Bartolomeu Anania. Pagini de jurnal (2000-2011)”, recent apărut, în coeditare, la editurile Renașterea / Limes. Volumul, prefațat de scriitorul Mircea Petean, a fost lansat vineri, 29 martie, în cadrul unui simpozion organizat la Muzeul Mitropoliei Clujului.

„Întâlnirea Nicoletei Pălimaru cu Î.P.S. Bartolomeu Anania a avut loc în copilărie, pe vremea când acesta viețuia la Mănăstirea Văratec. Mai târziu, din perioada studenției sale clujene și până la mutarea la cer a Înaltpreasfințitului, reîntors în Clujul tinereții sale în calitate de arhiepiscop și apoi mitropolit, ea a trăit sub înalta sa protecție.
Reverberații ale întâlnirilor sale, în calitate de ucenic, cu maestrul ei spiritual sunt adunate cu grijă sfielnică și chiar cu o anume sfințenie, în paginile de jurnal din perioada 1992-1998 publicate în primul volum al acestei cărți profund formatoare, care, iată, continuă acum cu acest al doilea volum ce cuprinde notații din anii 2000-2011. […]
O carte nu atât de însemnări zilnice, cât de «cuvinte de foc», așadar, ale unui ucenic fericit nu doar de a-și fi găsit Calea, ci mai ales de a-și fi aflat un nemaipomenit îndrumător pe Cale: un spirit atât de elevat, un suflet atât de generos și o inimă atât de iubitoare precum cele împreunate în uriașa personalitate a celui care a fost și va rămâne pentru vecie Înaltpreasfințitul Bartolomeu Valeriu Anania.” (Mircea Petean)

EDITURA RENAȘTEREA

LIBRĂRIE ONLINE; CATALOG EDITORIAL; CĂRȚI ELECTRONICE