Rezultatele unui chestionar aplicat tinerilor în legătură cu sensul suferinței

de | oct. 17, 2023

 

Boala şi suferinţa pot şi trebuie să fie depăşite duhovniceşte şi transfigurate în Hristos, prin asumarea lor ca esență a iubirii.

 

Între 26 februarie și 1 martie 2013 a fost aplicat unor elevi ai claselor IX-XII un chestionar în legătură cu sensul suferinţei. Mulțumiri și recunoștință pentru ajutorul acordat realizării lui li se cuvin soției mele, prof. dr. Andreea Conțiu, precum și doamnei psiholog Corina Merdan de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Intenţia noastră a fost aceea de a surprinde aspecte legate de experienţa bolilor fizico-psihice şi a suferinţei corespunzătoare, atât în ceea ce-i priveşte pe tineri, cât şi mediul lor familial, colegial sau cercul de prieteni care le formează anturajul, sensul acesteia, problema conflictelor interioare şi a relaţiilor cu părinţii şi cei din jur. Aplicarea acestui test s-a făcut în condiţiile constatării în activitatea de consiliere şcolară a înmulţirii problemelor legate de relaţiile defectuoase cu părinţii, tulburări psihice, probleme de anturaj, agresivitate, conflicte, băutură, droguri etc., adică tot ceea ce defineşte o stare de dezechilibru şi durere.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Rezultatele unui chestionar aplicat tinerilor în legătură cu sensul suferinței
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/hcontiu/" target="_self">Hadrian Conțiu</a>

Hadrian Conțiu

Hadrian-V. CONŢIU s-a născut la data de 27 aprilie 1977 în localitatea Râciu, judeţul Mureş. Este doctor în Geografie al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, şi doctor în Teologie al aceleiași universități, Facultatea de Teologie Ortodoxă, cu tema „Tămăduirea prin iubire” (2016), realizată sub îndrumarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Din anul 2000 este profesor titular de geografie la Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian” din Tg. Mureș, iar începând cu anul universitar 2020-2021 este cadru didactic asociat al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Este autor, coautor, editor și coordonator a 10 cărţi de specialitate, precum şi a două volume de versuri; a participat la numeroase manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale, publicând până în prezent peste 80 de studii în volumele acestora sau în reviste de specialitate. A primit, de asemenea, mai multe distincții și diplome de excelentă. În perioada 2010-2014 a fost membru al Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române, precum și al Adunării Eparhiale și Consiliului Eparhial ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00. „După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom...